#Hungarian

2021. HÁZI AKCIÓNAP

Hogyan akarunk élni? Együtt egy szolidáris városért!

Még tél van és a járvány sem csitul, de lassan itt a tavasz, az álmok és víziók ideje. Itt az ideje hogy ellenálljunk. Csatlakozz hozzánk a lakhatási akciónapon, március 27.-én. Harcoljunk együtt egy szolidárisabb városért!

Kiút a krízisből

A méltóságteljes és biztos lakhatás minden embernek alapszükséglet. Amíg mi a járványt otthonunkban vészelhetjük át, addig a hajléktalan emberek az utcákon és a menekültek a táborokban alig, vagy semennyire sincsenek védve a vírus ellen. A családon belüli erőszak egyre tőbb nőt érint. Az ingatlantulajdonos nagyvállalatok továbbra is hatalmas profitot termelnek, közben emberek kerülnek Kurzarbeit-ra vagy veszítik el teljesen állásukat. Az eddigi magas lakbérek mára megfizethetetlenné váltak. A kisvállalkozások is a túlélésért küzdenek, de az állam inkább a nagytőkét támogatja milliárdos segélycsomagokkal. A kultúrális szektort bezárták, munkahelyek szünnek meg. A nyilvános helyek bezárásával leszűkültek a társadalmi kapcsolataink, ami inspiráció és spektrumvesztéshez vezetnek. A jelenlegi krízis több társadalmi problét erősít fel, a szakadék a privilegizált és nem privilegizált között egyre nő. Ezt a helyzetet nem tűrhetjük el, ezért követeljük a következőket:

Lakhatást mindenkinek!

1, Követeljük a hajléktalanok és menekültek üres lakásokban és használaton kívüli hotelekben valóelszállásolását.

Ne álljanak üresen a lakások! Követeljük a lakásfoglalás legalizálását!

Több férőhelyet a nőházakban!

Akadályozzuk meg a kilakoltatásokat és az egyoldalú szerződésbontásokat!

2, Követeljük a bérleti díjak elengedését!

A lakások, kisvállalkozások, kulturális és szociális terek megmentését!

Ne a nagybefektetők kapjanak támogatást.

3, Követeljük a lakbér csökkentését!

Lakbérplafont és fellépést kívánunk a krízisen nyerészkedők ellen.

4, Állítsuk meg a nagybefektetőket és a földspekulációt!

A lakhatás nem áru!

Együtt egy szolidáris városért.

A város az életterünk, ami a mi igényeinket kell hogy kiszolgálja. Egy olyan várost akarunk, ahol a többség boldogsága és az élete többet ér, mint a kevesek vágya a hatalomért és birtoklásért.

A vírus ellenére is van válaszunk, együtt harcolunk a Deutsche Wohnen & Co enteignenprojekttel a ingatlanos vállalatok ellen, egy lakbérstoppért és plafonért. Üdvözöljük a lakásszövetkezetek munkáját, akik alulról támogatják a bérlők szerveződését. Minden csoportot támogatunk, akik egy antirasszista, feminista és klímapozitív szempontokat képviselnek. Fogjunk össze és szerveződjünk együtt!

Felvetődik a kérdés, hol szeretnénk együtt élni?

Egy városban,

ahol mindenki úgy lakhat, ahogy szeretne

ahol az alapszükségleteink megvannak

ahol van helye a kulturának, sokszínűségnek ls közösségeknek

ahol tisztelik és figyelembe veszik az igényeinket.

Építsünk eggyütt egy szolidáris várost!

Találkozzunk a lakhatási akciónapon 2021-ben is!